Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 30 aug 2016 / 14:15 uur

Toeristen vluchten Spaanse zee uit door haaienalarm

Doodsbange toeristen aan de populaire Spaanse Costa del Sol renden zondag het water uit toen ze iemand ‘haai! haai!’ hoorde schreeuwen. Binnen no time stond iedereen op het strand en werd in het water gezocht naar het dier.

Strandwachten gingen zelfs met jetski’s het water op om kinderen zo snel mogelijk uit het water te halen. Dit allemaal gebeurde op het populaire strand van Fuengirola, dat vervolgens vijf uur lang afgesloten werd om naar de haai te zoeken.

Verbaasde getuigen zeiden dat het echt een beetje leek op een scène uit Jaws, hoe iedereen in paniek het water verlaatte. Eén van het vertelde The Sun: „Het was eerst heel eng, strandwachten renden langs de kustlijn en schreeuwden ‘het water uit! het water uit!’”

Kinderen in paniek

John Staples, een Londenaar die daar lekker van een vakantie genoot met zijn vrouw Diane, voegde eraan toe: „Het was een beetje zoals in de film Jaws, er was echt paniek aan de kustlijn toen iedereen zo snel mogelijk het water uit probeerde te komen. Er waren veel kinderen op het strand, veel van de kleintjes waren aan het huilen omdat ze hun ouders kwijt waren. Ook omdat ze in paniek waren en niet wisten wat er aan de hand was.”

Drie mensen sloegen alarm over het dier, maar hij werd niet gevonden door de reddingswerkers. Volgens ambtenaren van het Spaanse stadje is er dan ook vals alarm geslagen. Toch wilden veel toeristen het water niet meer in. Zelfs niet toen het strand officieel weer geopend was.

Vaker aanvallen

Het is niet zo gek dat er alarm werd geslagen op dit strand, in mei van dit jaar werd er wel een echte haai gesignaleerd. De lokale bevolking filmde de enorme vis, waarschijnlijk ging het toen om een blauwe haai. Blauwe haaien komen veel voor in dit Mediterraanse gebied.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Toeristen vluchten Spaanse zee uit door haaienalarm
Sluiten