Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 31 aug 2016

Tinderen voor de ideale huisgenoot

Een studentenkamer vinden is ook dit jaar weer geen makkie, maar de juiste huisgenoot vinden ook niet. De frustratie van hospiteren voor beide partijen heeft twee broers en oud-studenten op een idee gebracht voor een nieuwe app: tinderen voor een studentenkamer of huisgenoot.

Sebastiaan (27) en Viktor (24) Smits hadden tijdens hun studententijd in Eindhoven – Sebastiaan technische bedrijfskunde aan de TU Eindhoven en Viktor vastgoed & makelaardij aan de Fontys Hogeschool – een broertje dood aan kijkavonden. „Het is lastig en vervelend om een huisgenoot te zoeken en dat dat heb ik vaak moeten doen in de zeven jaar die ik heb gestudeerd”, zegt Sebastiaan.

„Je krijgt vaak vijftig aanmeldingen waaruit je een selectie moet maken op basis van teksten als ’ik hou van koken en afwassen’. Vervolgens nodig je er tien uit die je geforceerd vragen stelt en waarvan je er negen teleurgesteld naar huis moet sturen. Dit alles is heel vervelend.”

RoomEasy

Er zijn wel studenten die van hospiteren een hele happening maken. „Die zijn er ja. Die vragen de studenten om drank of zo mee te nemen. Maar dat kan soms heel ver gaan.” Sebastiaan woonde samen met zijn broer Viktor in hetzelfde studentenhuis. Die keuze was natuurlijk gemakkelijk gemaakt. Dat zou eigenlijk altijd zo moeten kunnen gaan, meent Viktor die de app RoomEasy bedacht. Niet uit eigen ervaring met Tinder…, „maar via vrienden”.

In de app kun je direct zien welke mensen nog meer in het huis wonen en andersom ziet de verhuurder – meestal de huisoudste – aan het profiel met wie hij te maken heeft. „Het is een makkelijke manier om te filteren”, zegt Viktor. „De app is ook gekoppeld aan je Facebook-account, waardoor je in een oogopslag kunt zien of je gemeenschappelijke vrienden hebt met je toekomstige huisgenoot of huurder. Dan kun je beter inschatten of het een leuk persoon is.”

Chatten

In de app kun je scrollen door de foto’s van de kamers en de huisgenoten. Swipe je naar links dan wijs je de kamer af. Zie je een kamer die je leuk vindt, dan like je deze. Liket de verhuurder jou ook dan is er een match en kun je chatten in de app en een afspraak maken om de kamer te bezichtigen zonder dat nog negen anderen zichzelf zittend naast jou promoten.

In de volgende update willen de broers ook opnemen dat de likes van een Facebookpagina en de events waar iemand heen gaat aan het profiel worden toegevoegd. Studentenhuizen in alle steden kunnen zich aanmelden. Bij de gratis app zitten tien credits waarmee gematcht kan gaan worden, lukt het niet dan zijn voor 5 euro tien extra credits te koop. Sebastiaan benadrukt echter dat het hen er niet om gaat om geld te verdienen met deze app. „We zijn ook geen huisjesmelkers, maar willen studenten helpen bij het vinden van de juiste huisgenoot. Zonder frustraties.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tinderen voor de ideale huisgenoot
Sluiten