Puck Roest
Puck Roest Nieuws 23 aug 2016 / 14:55 uur

Terras uur langer open vanwege tropisch weer

In Groningen kun je woensdagavond een uurtje langer genieten van een koud drankje. De terrassen in de noordelijke provincie blijven namelijk een uur langer open dan normaal vanwege het extreem warme weer.

Cafébezoekers kunnen woensdag tot drie uur ’s nachts op het terras zitten, meldt RTV Noord. De regeling geldt echter maar voor een deel van de stad. Binnen de Diepenring, de Groningse grachtengordel, blijven de terrassen tot drie uur open. In de rest van de stad kun je tot twee uur buiten zitten.

Omdat de verwachte middagtemperatuur woensdag boven de 27 graden ligt, staat de gemeente de langere terrastijden toe. Horeca-ondernemers mogen woensdagochtend ook de stoelen eerder buiten zetten.

Ook zonder vergunning naar buiten

De gemeente staat tijdens deze hete dag zelfs toe dat ondernemers zonder terras-vergunning de tafels en stoelen naar buiten mogen verplaatsen, zolang voetgangers maar niet gehinderd worden.

https://twitter.com/_Groningen/status/768083881555734529

Met de tijdelijke versoepeling wil Groningen de levendigheid in de stad bevorderen en iedereen laten genieten van het heerlijke weer.

Reageer op artikel:
Terras uur langer open vanwege tropisch weer
Sluiten