Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 17 aug 2016 / 13:10 uur

Stoere oma bluft boze overvaller de winkel uit

Een omaatje met een flinke portie lef heeft eigenhandig een overvaller uit de winkel waar ze werkt gemept. Terwijl ze dat deed zei ze vastbesloten tegen hem: „Ga weg, je krijgt helemaal niks!”

De 66-jarige Mary Buchan werkt in een zogenaamde ‘betting shop’ een soort casino, een pandje waar je legaal kunt gokken. Vooral op honden en paardenraces. Ze is maar 1 meter 52, maar aarzelde geen moment toen ze het op moest nemen tegen de dertig centimeter langere Michael McLean.

McLean, die in de twee uur voor zijn aanval op deze winkel ook al twee andere winkels had overvallen, schrok zo erg van de vrouw dat hij met lege handen wegrende. Hij werd door de politie herkend op bewakingsbeelden en opgepakt, waardoor hij nu vijf jaar achter de tralies door zal brengen.

Negeren

Mary, die twee achterkleinkinderen en zes kleinkinderen rijk is, vertelde itv news: „Ik was in de winkel, het was nacht en ik had stond met mijn rug naar de toonbank. Ik draaide me om en hij stond voor me, met een grote houten stok in zijn hand. Hij zei ‘Ik ben hier om je geld mee te nemen’ dus ik gaf hem geen antwoord.”

Dat de vrouw hem min of meer negeerde, maakte de overvaller alleen maar bozer: „Hij zei ‘Ik maak geen grapje, ik kom je f***** overvallen!’ Waarop ik antwoordde: ‘Ga toch weg, ik ga je helemaal niets geven.’”

De koele houding van de oude dame heeft de overvaller compleet van zijn stuk gebracht. „Hij bedreigde mij met de stok, maar ik had een ijzeren stok bij mijn voeten dus die raapte ik op en zei ‘waag het’. Toen probeerde hij de geldlade te grijpen en belde ik de politie. Ze waren heel snel en grepen hem ongeveer vijf winkels verderop.”

Jarenlange ervaring

Mary weet wel waarom ze het hoofd zo koel kon houden: „Ik denk dat het door mijn jarenlange ervaring in deze winkels komt, ik sta er al sinds 1968.” Volgens haarzelf was ze niet eens bang, tot het allemaal voorbij was. „Ik was op dat moment helemaal niet bang, maar toen het voorbij was ging ik er over nadenken. Zijn straf houdt hem wel een paar jaar van de straat. Toch?”

De vrouw kan inderdaad opgelucht ademhalen, de komende vijf jaar zal ze geen last hebben van Michael McLean.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stoere oma bluft boze overvaller de winkel uit
Sluiten