Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 23 aug 2016 / 16:15 uur

Stel leeft een half jaar in hun auto in het bos

Marcel (51) en Monique (46) hebben sinds maart geen dak meer boven hun hoofd. Daarom leven ze al een half jaar met hun drie hondjes in hun auto. Daar slapen ze en daar wonen ze in.

Radio

De auto wordt vooral in buitengebieden bij Molenhoek, Groesbeek en Malden geparkeerd door het stel. Monique luistert de hele dag naar de radio om de dag door te komen. Over hun leefgewoontes zegt Marcel: ,,’s Ochtends laat ik eerst de hondjes uit. Dan rijden we naar de supermarkt in Groesbeek. Daar haal ik verse koffie. De mensen kennen ons en ze zijn aardig. Kleren wassen doen we bij de ANAC, een carwash. Onszelf wassen we bij de natuurcamping van Staatsbosheer.”

Caravan

Hiervoor woonden ze een paar jaar in gehuurde caravans, vertelt het stel aan AD. In het najaar woonden ze in een caravan in de gemeente Heumen, waar ze een bijstandsuitkering aanvroegen. ,,En dat duurde en duurde maar. Dus konden we de huur niet meer betalen. In maart werden we de caravan uitgezet”, aldus Marcel.

Er zat niets anders op dan in de auto te leven. Daklozenopvang zien ze niet zitten, want dan mogen de honden niet mee en je kunt er alleen in de nacht terecht. ,,Die paar uur kunnen we ook wel in de auto blijven.”

Familie

Contact met de familie is er niet. Alleen de broer van Marcel belt zo nu en dan. Maar hij weet niet dat het stel in een auto woont. Verdere hulp is er niet.

Woning

Ondertussen hebben ze een daklozenuitkering van de gemeente Nijmegen. Ook klopten ze aan bij Entree, een instantie die de corporatiewoningen verdeelt. Omdat ze vroeger huurachterstanden hebben gehad, komen ze nu niet in aanmerking voor een woning. ,,Ze zeggen dat ik een tweede kansbeleid moet regelen. Daar is onze hulpverleenster van de GGD nu mee bezig.” Een huis is volgens Marcel de oplossing. Hij kan dan werk gaan zoeken. Monique kan dan behandeld worden voor haar obesitas. Ze zou een maagverkleining krijgen maar nu kan dat niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Stel leeft een half jaar in hun auto in het bos
Sluiten