Rens Oving
Rens Oving Nieuws 17 aug 2016

Slimme ouderen zuipen het meest

Comazuipen, biervakanties en uitgaansgeweld, als het over alcoholmisbruik gaat springen de uitspattingen van jongeren direct in het oog.

Maar uiteindelijk is het niet de, door sommigen losgeslagen, jeugd waar we ons zorgen over moeten maken als het op zuipen aankomt. Hoogopgeleiden ouderen blijken namelijk nog veel meer te slempen.

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) drinken hoogopgeleide 65-plussers drinken het meest van allemaal. Ze drinken meer en vaker dan hun leeftijdgenoten, met minder opleiding. Maar ze drinken ook meer dan jongeren.

Overmatige drinkers

Negen op de tien hoogopgeleide ouderen geeft aan weleens alcohol te drinken. Bijna 15 procent ziet zichzelf als overmatige drinker. Dat is bijna twee keer zoveel als onder hoogopgeleide jongeren, 25 tot 45 jaar.

Als het op alcohol drinken aankomt, blijken jonge vrouwen verreweg het meest beschaafd. Een kwart van de vrouwen tot 45 jaar drinkt niet tot nauwelijks. De vrouwen die wel drinken, drinken veel minder vaak echt veel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Slimme ouderen zuipen het meest
Sluiten