Metro
Metro Nieuws 24 aug 2016 / 20:06 uur

Dode bij aanval Amerikaanse universiteit Kabul

In een Amerikaanse universiteit in Kabul zijn woensdag meerdere schutters binnengedrongen. Mensen die in de universiteit in Afghanistan waren, maakten melding van de schoten en een explosie. Er is in ieder geval één student om het leven gekomen. Nog veertien mensen zijn gewond geraakt.

In het gebouw zitten honderden studenten en hun buitenlandse docenten vast, zei een hoge functionaris van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. De ambtenaar, die anoniem wil blijven, zei te hebben vernomen dat meerdere daders bomvesten droegen. Wie er achter de aanval zit, is nog onduidelijk.

Onder meer bekende fotograaf Massoud Hossaini is op de universiteit en maakt melding. Ook roept hij op Twitter om hulp. „Dit zijn misschien mijn laatste tweets”, voegde hij eraan toe. De tweets zijn inmiddels verwijderd. Een student liet telefonisch weten vast te zitten in een klaslokaal, terwijl er schoten klinken.

Speciale eenheden zijn naar de universiteit gestuurd om in te grijpen. Enkelen van hen zouden het gebouw al zijn binnengegaan. Het vuurgevecht dat bij het begin van de aanval uitbrak en bijna een uur duurde, lijkt voorbij. Er is al enige tijd nauwelijks meer een schot gelost.

Twee weken geleden werden een Amerikaanse en een Australische docent van de particuliere onderwijsinstelling ontvoerd. Van hen is sindsdien nog geen levensteken vernomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dode bij aanval Amerikaanse universiteit Kabul
Sluiten