Remco Visser
Remco Visser Nieuws 21 aug 2016 / 08:11 uur

‘Klaus Ross injecteerde patiënt met lamsbloed’

De omstreden Duitse natuurgenezer Klaus Ross heeft de Nederlandse patiënt Klaas Tulp uit Drachten geïnjecteerd met bloed uit de navelstreng van een lam, waarin stamcellen zaten. Tulp merkte er niets van, hooguit voelde hij zich wat vermoeid, zegt hij tegen Trouw.

Voordat hij het lamsbloed kreeg, had de Drachtenaar al bijna tienduizend euro uitgegeven aan een behandeling met de glucoseblokker 3-Bromopyruvaat (3-BP), die in Nederland verboden is.

Positief

Tulp zegt nog steeds achter Ross te staan en heeft andere patiënten opgeroepen om met positieve ervaringen naar buiten te treden. De autoriteiten in Duitsland, Nederland en België zijn echter een stuk minder positief over de natuurgenezer; momenteel loopt er een onderzoek naar 70 patiënten die stierven na behandelingen in de kliniek in het dorpje Bracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Klaus Ross injecteerde patiënt met lamsbloed’
Sluiten