Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 19 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Reuzenrad op Scheveningse Pier vrijdag geopend

Den Haag is een toeristische rijker. Het reuzenrad op De Pier draait vanaf vrijdag zijn eerste rondjes. Het rad is Europa’s eerst gebouwd boven zee. En het uitzicht mag er wezen, vinden de eerste geluksvogels die het rad mochten uitproberen.

Uitzicht

Het is ruim veertig meter hoog en telt 36 gesloten gondels met airco. Allen hebben ze luxe zitjes en ze bieden ruimte voor zes mensen. Een van de gondels is een echt VIP gondel en heeft een glazen bodem. Het reuzenrad biedt een panoramisch uitzicht over de zee, het strand en de skyline van Den Haag. Het ritje duurt ongeveer twintig minuten. Eigenaar Perry Oerlemans is ,,super trots dat het reuzenrad op De Pier eindelijk in gebruik kan worden genomen”.

De Pier

De Pier in Scheveningen is sinds 18 juli 2015 weer open voor publiek nadat KondorWessels Vastgoed (VolkerWessels) en DanZep deze in oktober 2014 kochten. Sindsdien bruist De Pier weer en is het dagelijks, gratis, open voor publiek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Reuzenrad op Scheveningse Pier vrijdag geopend
Sluiten