Remco Visser
Remco Visser Nieuws 1 aug 2016 / 14:26 uur

Presidentsrace reden tot grappen The Simpsons

In de Verenigde Staten is de presidentsrace sinds deze week pas echt volledig losgebarsten. Nadat op de Republikeinse en Democratische conventies respectievelijk Donald Trump en Hillary Clinton naar voren werden geschoven als kandidaat, gaat het er nu over wie uiteindelijk eindigt in het Witte Huis.

En die race is ondertussen zelfs doorgedrongen tot Springfield. In de recentste teaser van The Simpsons, waarin de vraag wordt gesteld op wie de animatiefiguren dit keer moeten stemmen. In het filmpje zien we hoe Clinton en Trump omgaan met een middernachtelijk telefoontje vanuit the situation room.

Bij Clinton neemt eerst echtgenoot Bill op, die er al vlot achter komt dat hij geen president meer is. Trump heeft echter wat meer tijd nodig voor hij de noodsituatie het hoofd kan bieden.

Campagne

Het filmpje is trouwens een parodie op een oude campagnevideo van Hillary Clinton, die ze tijdens haar presidentsrace in 2008 gebruikte. Saillant detail: in 2000 voorspelden de makers van The Simpsons overigens al dat Trump een gooi zou doen naar het presidentschap.

https://twitter.com/mizdaramma_/status/750210252314857472

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Presidentsrace reden tot grappen The Simpsons
Sluiten