Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 9 aug 2016 / 17:50 uur

Powermoeder woest over filmpje ‘slechte moeders’

De Nederlandse social media personality Samantha Cherish, ook wel bekend als SJANEL, neemt het op voor alle moeders die zich beledigd voelen door een filmpje van personal trainer Quentin Jarrett. „Ga gewoon genieten!” geeft ze als opdracht mee aan duizenden mama’s.

Niet uitgaan

In het filmpje van eind juni zegt Jarrett dat vrouwen met kinderen niet meer uit horen te gaan. „Je bent moeder. Hoe kun jij dan nog elk weekend of om de zoveel weken uit gaan? Je hebt een kind. Jij hebt je leven gehad, je bent een tiener geweest, je hebt geleefd. Het is tijd om volwassen te worden.” zegt hij in het filmpje, dat meer dan 130 duizend keer bekeken werd.

Het zijn uitspraken die Samantha, die pas recent in het filmpje getagd werd, totaal in het verkeerde keelgat schieten. „Wat hij eigenlijk zegt is: wanneer je moeder bent, dan stopt je leven. Dit is waarom vrouwen en jonge moeders onzeker worden!” zegt ze in het filmpje op haar eigen Facebookpagina, waarin ook de quotes van Jarrett terugkomen.

Samantha, zelf moeder van een vijf maanden oud dochtertje, meent als kersverse mama nooit meer te slapen. „Je hebt je moederinstinct, waardoor je altijd bezig bent met je kind. Jouw hele leven is kind. Je lichaam is ook niet meer het oude. Je voelt je een soort van ongebakken, gekneed brood, maar je hebt het er allemaal voor over. Je wilt het allemaal goed doen. Weet jij hoe zwaar dat is?! Dan mag een vrouw niet af en toe de deur uit gaan om te genieten?”

‘Ik heb genoten!’

Samantha ging dit weekend voor het eerst sinds de geboorte van haar dochter uit huis om een nachtje te stappen, na vele twijfels over of het wel verantwoord was. „Nou ik kan je vertellen: ik heb genoten!” Hoewel de pittige tante ’s ochtends huilend aan het ontbijt zat omdat ze haar kind zo miste, kan ze een dagje weg of een avondje uit alle moeders aanraden. „Ik kan alle vrouwen adviseren: neem af en toe die tijd voor jezelf. Je bent dan misschien moeder, maar ga genieten! Je bent ook nog vrouw, je bent ook nog mens.”

Het filmpje van SJANEL is binnen vier uur al meer dan 24 duizend keer bekeken en ruim 1400 keer geliked. Die boodschap is duidelijk!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Powermoeder woest over filmpje ‘slechte moeders’
Sluiten