Metro
Metro Nieuws 10 aug 2016 / 17:34 uur

Portugal krijgt Europese hulp bij bosbranden

Portugal heeft de hulp van Europa ingeroepen om de honderden bosbranden te blussen die in het land woeden, vooral in het noorden. Een Italiaans blusvliegtuig en twee Spaanse toestellen gaan de Portugese brandweer ondersteunen. De Europese Commissie kijkt met de EU-lidstaten wat verder voor assistentie kan worden verleend.

Sinds zaterdag zijn al 366 bosbranden ontstaan en de situatie verslechtert dagelijks. Duizenden brandweerlieden zijn in de weer om de branden te bedwingen, maar zij kunnen het niet alleen bolwerken. De afgelopen dagen vielen huizen ten prooi aan de vlammen, werden dorpen geëvacueerd en snelwegen afgesloten. Een persoon kwam om het leven.

Rampen

Portugal riep Europese hulp in door het zogeheten European Civil Protection Mechanism in werking te stellen, dat wereldwijd hulp biedt bij rampen. Het land activeerde dat voor het laatst in augustus 2013.

Ook het Portugese eiland Madeira kampt met bosbranden, die zeker vier levens hebben geëist. Meer dan duizend mensen zijn geëvacueerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Portugal krijgt Europese hulp bij bosbranden
Sluiten