Steven Musch
Steven Musch Nieuws 28 aug 2016 / 16:46 uur

Politie slaat dronken piloten in de boeien

De Schotse politie heeft twee dronken piloten gearresteerd die klaarstonden om vanuit de Schotse stad Glasgow naar New York te vertrekken. Dat meldt de BBC.

De piloten van luchtvaartmaatschappij United Airlines, vermoedelijk twee Amerikanen van 35 en 45 jaar, werden zaterdag aangehouden in de cockpit van het vliegtuig. De eerste passagiers waren al aan boord en het vliegtuig stond op het punt om te vertrekken. In totaal zouden er 141 passagiers meegaan met de vlucht.

Tien uur vertraging

Nadat het tweetal werd aangehouden, is het vliegtuig met een nieuwe bemanning alsnog vertrokken. Alleen wel met een vertraging van bijna tien uur. Maandag moeten de piloten die te veel op hadden voor de rechter verschijnen.

In een reactie liet United Airlines weten dat beide piloten zijn ontslagen. Een woordvoerder zei: ,,De veiligheid van de passagiers en de bemanning is onze grootste prioriteit."

Vorige maand werden er ook al twee dronken piloten vlak voor vertrek aanhouden op het vliegveld van Glasgow. Het zou daarbij gaan om twee Canadese piloten, die voorwaardelijk zijn vrijgelaten en nog voor de rechter moeten verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie slaat dronken piloten in de boeien
Sluiten