Metro
Metro Nieuws 21 aug 2016 / 21:05 uur

Piloten EasyJet staken opnieuw

De piloten van easyJet die vanaf de basis Schiphol werken, leggen het werk maandag voor de vierde keer neer. Dit meldde de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) zondag.

De werkonderbreking door de Nederlandse easyJet-piloten piloten duurt maandag van 04.00 uur tot 12.00 uur. Inzet van de staking is een betere cao met doorbetaling bij ziekte, minder vermoeiende roosters, meer grip op het rooster en een beter pensioen.

Rekening houden met overlast

Passagiers van de prijsvechter moeten rekening houden met overlast, zegt de pilotenvakbond. „De werkonderbrekingen bij easyJet zullen de komende tijd beperkt blijven tot doordeweekse dagen. De rechter heeft ons immers voorlopig de mogelijkheid ontnomen om in de weekenden te staken. Het easyJet-management blijven wij gezien hun opstelling verantwoordelijk houden voor de eventuele gevolgen”, aldus VNV-voorzitter Steven Verhagen.

Hard spelen

Het lijkt er volgens de VNV op dat easyJet de eisen van haar vliegers nog altijd niet serieus neemt. Verhagen: „Als het easyJet-management meent dat het spel hard gespeeld moet worden dan kan dat, maar dat is wat de VNV betreft niet nodig. De Nederlandse easyJet-piloten zijn afgelopen week bij elkaar gekomen en zijn meer dan vastberaden om een faire cao af te dwingen, linksom of rechtsom.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Piloten EasyJet staken opnieuw
Sluiten