Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 5 aug 2016 / 12:31 uur

Pestkop gooit kokend water over jongetje (9) heen

Een 9-jarig jongetje uit Den Helder heeft forse brandwonden opgelopen, nadat een andere jongen kokend heet water over hem heen had gegooid.

Sven Hendrix was een filmpje aan het opnemen voor op YouTube, maar werd lastiggevallen door een eveneens 9-jarige jongen uit de buurt die zijn telefoon wilde afpakken. De pestkop bood later zijn excuses aan en zei dat hij het goed wilt maken. Het tegenovergesteld gebeurde echter.

Waterkoker

Even later kwam de pestkop namelijk met een volle waterkoker zijn huis uit. „Je gaat me toch niet natmaken, hè”, vroeg Sven, waarop de pestkop „op zijn moeder” zwoer dat hij dit niet zou doen. Om vervolgens de gloeiendhete inhoud van de waterkoker over Sven heen te gieten. „Hij is daarna gillend naar een bekende in de buurt gerend. Hij heeft toen z’n shirt uitgedaan. Dat is niet verstandig geweest. Maar ja, dat weet een kind van 9 natuurlijk niet”, vertelt vader Peter aan NH.

Eigen rechter

Sven moet behandeld worden in het brandwondencentrum in Beverwijk en heeft al kunsthuid op zijn borst gekregen. De vader is ziedend over de daad en zette de beelden van de ernstig verbrande Sven op Facebook. Die zijn er inmiddels weer vanaf gehaald, op last van de politie die de zaak onderzoekt. Het OM beslist uiteindelijk wat er met het jonge dadertje gebeurt.

„Het is natuurlijk bizár dat een jongen van 9 jaar bewust water kookt om dat over iemand heen te gooien”, besluit de vader, die zijn best doet niet voor eigen rechter te spelen. „Dan ben je echt afgedwaald, Je weet niet wat hij de volgende keer doet. Hij is een gevaar voor de maatschappij. Die jongen moet heropgevoed worden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Pestkop gooit kokend water over jongetje (9) heen
Sluiten