Remco Visser
Remco Visser Nieuws 26 aug 2016 / 19:46 uur

Opgepast! Zaterdag code geel om hitte en onweer

Nederland zal morgen niet alleen geteisterd worden door hoge temperaturen, ook onweersbuien gaan voor flink wat overlast zorgen. Om die reden hanteert het KNMI zaterdag in heel Nederland code geel.

De code geel wordt in eerste instantie ingesteld vanwege de aaneengesloten periode van minimaal vier dagen met maximumtemperaturen boven de 27 graden. Het Nationaal Hitteplan van het RIVM blijft dan ook morgen van kracht. Wat dat precies inhoudt, kun je hier teruglezen.

Onweer

Later op de zaterdag bestaat in het hele land kans op onweer, dat gepaard kan gaan met hagel, zware windstoten en veel neerslag in korte tijd. De grootste kans daarop bestaat tussen 18.00 uur zaterdagavond en 03.00 uur zondagochtend.

Niet dat onweer altijd voor problemen zorgt. Weersite Noodweer Benelux verspreidde begin augustus namelijk een schattig plaatje van bliksem boven Zuid-Frankrijk.

Dit is werkelijk uniek! Prachtige bliksemontlading met de willekeurige hartvorm! Gemaakt in Sorgues, Frankrijk! Via Jean-Yves Villa <3

Gepostet von NoodweerBenelux am Mittwoch, 3. August 2016

Tropisch

Volgende week lijkt het overigens al wel over met de tropische temperaturen in ons land; vanaf maandag verdwijnt de hitte en wordt het rond 23 graden. Verder valt er soms een bui.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opgepast! Zaterdag code geel om hitte en onweer
Sluiten