Steven Musch
Steven Musch Nieuws 18 aug 2016 / 21:10 uur

Ongemakkelijk interview met de advocaat van Trump

Een interview van Brianna Keilar, journalist bij CNN, met de advocaat van Donald Trump, Michael Cohen, gaat viral op sociale media onder de hashtag #SaysWho. Het is een ongemakkelijk stukje televisie, met name voor Cohen.

Het wordt zelfs het ongemakkelijkste moment tot nu toe uit de Amerikaanse verkiezingscampagne genoemd. Cohen staat behoorlijk te kijk als Keilar hem een vraag stelt over de Republikeinse achterstand in de peilingen. Hij antwoordt: „Zegt wie?"

Keilar is even van haar apropos, maar reageert al snel met: „Peilingen. De meeste? Alle peilingen." Na een pijnlijke stilte antwoordt hij opnieuw: „Zegt wie?"

Het blijft ongemakkelijk, want de twee blijven volledig langs elkaar heen praten. Cohen valt in totaal bijna 26 seconden stil en kijkt af en toe alsof hij water ziet branden.

Peilingen

Clinton loopt al sinds oktober vorig jaar voor op Trump in de peilingen. Vorige maand wist Trump zijn rivaal even voorbij te streven, maar dat had vooral te maken met alle negatieve publiciteit rondom de emailaffaire van Clinton. Inmiddels staan de Democraten alweer ruimschoots voor op de Republikeinen, zo blijkt uit een overzicht van Real Clear Politics.

Op sociale media worden inmiddels veel grappen gemaakt over het ongemakkelijke interview. In een reactie op het interview zei Cohen overigens tegen Yahoo News: „Ik denk dat ik haar heb ontmaskerd.”

https://twitter.com/i/status/766039051346423808

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ongemakkelijk interview met de advocaat van Trump
Sluiten