Puck Roest
Puck Roest Nieuws 30 aug 2016 / 12:24 uur

Noord-Hollands bedrijf neemt enkel 50-plussers aan

Het is geen makkie om boven de 50 jaar te zijn op de arbeidsmarkt. Vijftigplussers zouden duur zijn, vaak ziek en weinig flexibel. Toch neemt dit bedrijf enkel mensen aan die 50 jaar of ouder zijn. Slenders Wasserij en Stomerij uit Santpoort-Noord en Heemstede heeft 15 werknemers in dienst waarvan er 12 vijftigplus zijn.

„We kiezen voor oudere werknemers omdat ze loyaal zijn”, legt een van de eigenaren uit aan RTV-Noord Holland. „Maar zij zijn toch snel verveeld en gaan dan op zoek naar een andere uitdaging.” Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ging bij de wasserette op bezoek voor de campagne ‘Hoe Werkt Nederland?’ en maakte een video.

Veel van de oudere werknemers in de wasserette hebben lang moeten solliciteren voordat ze een baan vonden. De wasserette is dolblij met de vijftigplussers. „We zijn een wasverzorgingsbedrijf, dus affiniteit met de klant is belangrijk. En ouderen hebben toch meer dat verzorgende dan jongeren”, aldus eigenaresse Annemieke Peper-Slenders.

Wij zijn benieuwd naar jullie mening. Vinden jullie het goed wanneer bedrijven enkel vijftigplussers aannemen of juist niet?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noord-Hollands bedrijf neemt enkel 50-plussers aan
Sluiten