Metro
Metro Nieuws 10 aug 2016 / 10:00 uur

Nog een wens? Vanavond zijn er veel vallende sterren

We kunnen deze weken helaas niet echt genieten van lekker zomers weer. Maar gelukkig krijgen we daar wel iets heel moois voor terug. Komende nacht zijn er namelijk veel vallende sterren te zien.

Het wordt in ​de nacht van woensdag op donderdag een bijzonder koude nacht. De temperatuur daalt op sommige plaatsen tot vijf graden. Deze koude nacht valt samen met de meteorenzwerm de Perseïden, waarbij vele tientallen vallende sterren per uur zijn te zien.

Het hoogtepunt van de meteorenzwerm ligt op vrijdag maar in de nacht van woensdag op donderdag is door de heldere hemel al een grote kans om vallende sterren te zien. Woensdagavond gaat het breed opklaren en samen met weinig wind zorgt dit voor een bijzonder lage minimumtemperatuur in een augustusnacht.

Toch een warmterecord

De lage, nachtelijke temperatuur staat in schril contrast met de gemiddelde temperatuur in de wereld dit jaar. Het KNMI geeft aan dat we hard op weg zijn naar een mondiaal warmterecord. Sinds de eerste metingen is het nog nooit zo warm geweest in het eerste half jaar van 2016.

Dus zet een pot koffie en trek een warme trui aan zodat vannacht kunt genieten van dit natuurschoon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nog een wens? Vanavond zijn er veel vallende sterren
Sluiten