Remco Visser
Remco Visser Nieuws 3 aug 2016 / 15:17 uur

Nederlandse overleden tijdens duiktocht Ibiza

Een Nederlandse toerist is tijdens een duiktocht bij Ibiza overleden. Dat meldt de lokale krant Diario de Ibiza woensdag.

De 58-jarige vrouw was dinsdag aan het duiken bij de baai Cala Martina aan de oostkant van het eiland. Op 20 meter diepte werd ze onwel. Andere duikers brachten haar naar boven en hesen haar in een boot. Vervolgens voeren ze snel richting de haven. Ondertussen probeerden ze de vrouw te reanimeren. Aan land namen hulpdiensten haar over, maar het lukte niet om de vrouw te redden.

Onderzoek

Over de precieze aanleiding is nog onduidelijkheid. „De gerechtelijke politie van de Guardia Civil heeft een onderzoek ingesteld en op dit moment kunnen we geen mededelingen doen over wat er is gebeurd”, zo meldt de duikclub.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse overleden tijdens duiktocht Ibiza
Sluiten