Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 18 aug 2016 / 13:54 uur

Nederlandse bergbeklimmer (49) komt om in Oostenrijk

Een Nederlander is woensdag om het leven gekomen toen hij in Oostenrijk van een berg viel. Het ging om een vakantieganger die de Grosses Wiesbachhorn in de Oostenrijkse Alpen beklom. Dat melden Oostenrijkse media.

Noodlottige val

Volgens de lokale politie gaat het om een 49-jarige ervaren bergbeklimmer die met een 38-jarige medebeklimmer de top van de 3.564 meter hoge berg ten zuiden van Kaprun bereikte. Ze bevonden zich op ruim 3.500 meter hoogte toen het noodlot toesloeg.

Tijdens de afdaling zou de man plotseling zijn evenwicht zijn verloren en 400 meter naar beneden zijn gevallen. De 38-jarige medebeklimmer schakelde nog wel de hulpdiensten in, maar hun hulp kwam te laat.

Sneeuwgraat

De man was lid van de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV). Volgens de organisatie daalde de man af over de Kaindlgrat, een sneeuwgraat die van en naar de top van de berg loopt. Vermoedelijk is de Nederlander op deze graat ten val gekomen en over de sneeuw naar beneden gegleden.

Foto: Bergrettung Kaprun.

Volgens de politie hadden de Nederlanders zich goed voorbereid, waren ze ervaren en was het weer goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse bergbeklimmer (49) komt om in Oostenrijk
Sluiten