Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 24 aug 2016 / 09:35 uur

Moslima’s gedwongen te ontkleden op Franse stranden

Op het strand van Cannes is een moslima gedwongen haar kleding uit te trekken voor het oog van alle strand bezoekers. Agenten liepen het strand op en zeiden dat haar kleding, een hoofddoek, legging en shirt, verboden was. Ze kreeg ook een boete van 39 euro.

Pepperspray

Gewapend met pepperspray en gummistokken liepen vier agenten het strand op. De vrouw lag daar, volgens omstanders, al een tijdje rustig te zonnebaden. De agenten wezen haar op het verbod om boerkini’s te dragen op het strand in Frankrijk en geboden haar haar kleding uit te trekken. Kleding die ze voor haar religie draagt om haar zedigheid te beschermen. Ze kreeg daarnaast een waarschuwing en een boete van 39 euro omdat ze de wet overtreed, meldt Daily Mail.

Huilende kinderen

Ook een andere vrouw werd gedwongen haar kleding uit te trekken. De 34-jarige vrouw, Siam, was met haar kinderen aan het spelen op het strand toen er plots een aantal agenten met pepperspray naast haar stonden. Haar kinderen stonden er naast te huilen. Zij kreeg een boete van 38 euro.

Ongeloof

Siam zei dat ze zich comfortabel voelt in haar kleding. Ook zij droeg een hoofddoek, shirt en legging. Bovendien beschermde het haar tegen de felle Franse middag zon. Eerst weigerde ze zich uit te kleden of de boete in ontvangst te nemen. Later nam ze de boete toch aan, want haar kinderen begonnen intussen te huilen. Ook krijgt ze een strafblad. Siam: „Vandaag worden we geweerd van het strand. Morgen mogen we de straat niet meer op? Morgen mogen we onze religie niet eens uitoefenen?

Verbod

Recent heeft de burgemeester van Cannes een verbod op boerkini’s uitgeroepen. Volgens hem is de kleding ‘het uniform van de extremistische Islam’. Dergelijke kledingkeuze zou volgens hem kunnen zorgen voor onrust.

Tegenstanders vinden dat het verbod juist extremisme in de hand werkt. Ze stellen dat dit juist is wat IS in de hand werkt. Deze beelden gebruiken zij voor hun propaganda om te laten zien dat het Westen hen geen vrijheid gunt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Moslima’s gedwongen te ontkleden op Franse stranden
Sluiten