Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 30 aug 2016 / 07:20 uur

Mogelijk buitenaards signaal ontdekt in ruimte

Het is meer dan een jaar geleden dat een onverklaarbaar signaal opgepikt werd uit de ruimte. Een jaar later blijft het signaal nog altijd een mysterie voor wetenschappers. Dat blijkt uit een document van het SETI-project, dat in handen is van Amerikaans astronoom en blogger Paul Gilster, die het nieuws nu naar buiten brengt.

Het sterke signaal is afkomstig van een zonachtige ster op 95 lichtjaar van de aarde, en werd al op 15 mei 2015 geregistreerd door een Russische radiotelescoop. De ontdekking is tot nu toe geheim gehouden, aldus Gilster op zijn weblog.

Buitenaards

Het vreemde signaal kan een natuurverschijnsel zijn of ‘gewoon’ een spooksignaal, maar een buitenaardse beschaving wordt ook gezien als mogelijkheid. „Er is niemand die dat beweert", schrijft Gilster, „maar het is zeker een studie waard. Tot nu toe weten we alleen dat het signaal interessant genoeg is om te blijven bestuderen."

Van de HD164595, zoals de naam van de ster luidt, weten we dat er in ieder geval één planeet rondom draait. Deze heeft de grootte van Neptunes. Mogelijk draaien er nog meer planeten om de ster. Het is niet bekend of de omstandigheden op de planeet leven mogelijk maken.

SETI

SETI, Search for Extraterrestrial Intelligence, is een internationaal project dat onderzoek doet naar afwijkende radiosignalen die mogelijk duiden op buitenaards bestaan. Het signaal en het onderzoek ernaar zal besproken worden tijdens een internationaal congres in Mexico.

via GIPHY

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mogelijk buitenaards signaal ontdekt in ruimte
Sluiten