Bastiaan Kleinjan
Bastiaan Kleinjan Nieuws 15 aug 2016 / 15:10 uur

Mensen met veel sportschoolselfies zijn narcistisch

De sportschoolselfies in combinatie met de hashtags #gymselfie, #fitlife en #gohardorgohome kent iedere Instagrammer natuurlijk wel. Uit een nieuwe studie van de Brunel University in Londen blijkt nu dat de makers van dit soort selfies enorme narcisten zijn.

View this post on Instagram

#mondaymotivation Getting after that early morning grind with @nickfnmiller guitar player of @askylitdrive 🤘🏻. Dude is always looking on point and committed to the lifestyle #ironandinkfitness 💯 —————————————— We only have (S,2XL) left in the "self Made" tee in Cardinal so get them before hey are gone for good REG PRICE-$25 LAST CHANCE PRICE-$15 Shop now: Ironandinkfitness.com #motivation #guitar #tour #rock #metal #askylitdrive #bodybuilding #workout #tourlife #athlete #aesthetics #aesthetic #fit #fitspo #fitness #fitfam #fitlife #tattoo #tattoos #tatted #tattoolife #tattedup #inkedguys #training #hardwork #swag #style #selfmade

A post shared by Iron And Ink Fitness Apparel™️ (@ironandinkfitness) on

Psychologen van de universiteit verzamelden de status-updates van 555 Facebookgebruikers en lieten ze vervolgens een vragenlijst invullen gericht op het meten van zelfvertrouwen en narcisme. Mensen die uit de vragenlijst naar voren kwamen als narcistische personen, plaatsten over het algemeen vaak updates over hun dieet en hun workouts.

https://www.instagram.com/p/BJIhggMgfmv/

View this post on Instagram

Thick thighs save lives. 😝 So my legs are definitely getting bigger no crazy definition yet cause but that'll come in time when I lean out 😬 Hope your day is amazing💕 #quads #thunderthighs #progress

A post shared by Las Vegas Realtor 🏡 (@natashafitxo) on

Weinig zelfvertrouwen

Narcisten plaatsten ook veel updates over de prestaties die ze hebben bereikt. Die updates werden doorgaans het meeste geliket. Een andere uitkomst van het onderzoek was dat mensen met weinig zelfvertrouwen juist veel updates plaatsen over hun liefdespartner.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mensen met veel sportschoolselfies zijn narcistisch
Sluiten