Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 13 aug 2016 / 07:00 uur

‘Making A Murderer’ komt mogelijk vrij

Brendan Dassey – die bekend werd dankzij de populaire en schokkende documentaireserie Making A Murderer – komt mogelijk op vrij voeten. Een rechter uit Milwaukee heeft de veroordeling van de destijds zestienjarige Dassey vernietigd.

Alleen als het openbaar ministerie van de staat hem opnieuw en succesvol voor de rechter daagt, blijft Dassey achter tralies zitten. Zo niet, dan is hij binnen negentig dagen een vrij man, zo meldt de BBC.

Geen zorgen

In 2005 zou Dassey betrokken zijn geweest bij de moord op fotograve Teresa Halbach en kreeg daar een levenslange gevangenisstraf voor. De bekentenissen van de toen nog tiener zouden echter op niet correcte wijze zijn gekregen. Er werden hem valse voorwaarden geschetst. Zo vertelden de rechercheurs dat hij zich nergens zorgen over hoefde te maken.

Making A Murderer heeft zeker bijgedragen aan de recente ontwikkelingen in de moordzaak op Halbach. In de serie – die in december vorig jaar uitkwam – ligt de focus vooral op Steven Avery, die uiteindelijk achttien jaar onterecht vastzit voor seksueel misbruik. Echter worden ook de praktijken in de zaak van zijn neefje Dassey (die verstandelijk beperkt is) besproken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Making A Murderer’ komt mogelijk vrij
Sluiten