Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 16 aug 2016 / 13:30 uur

Limburger eist dat vrouw in tuin begraven blijft

Een man uit Limburg spant een rechtszaak aan tegen de gemeente Brunssum. Hij eist dat zijn vrouw in zijn achtertuin begraven mag blijven. Frenk Winkels begroef zijn vrouw vorig jaar juli na haar plotselinge dood en diende naderhand pas een vergunningsaanvraag in.

Frenk wist van de wens van zijn vrouw om in de tuin begraven te worden. De plek waar ze vele uren doorbracht, aldus Hart van Nederland. In de nacht van 19 op 20 juli overlijdt zijn vrouw op 59-jarige leeftijd plotseling aan een hartinfarct. Frenk timmert een kist in elkaar. Door haar familie wordt ze begraven.

Toestemming

De officiële aanvraag regelde hij daarna pas. Maar de gemeente, waar hij het verzoek indiende, neemt de aanvraag niet eens in behandeling. Zij zien graag dat Frenk zijn vrouw opgraaft en dat zij wordt herbegraven op een begraafplaats. „Volgens de wet moet er toestemming gegeven worden om een lichaam te begraven. Deze is niet gegeven en daardoor is het lichaam niet volgens de geldende voorwaarden begraven", aldus de gemeente in een reactie tegenover het televisieprogramma.

Frenk kan de beslissing van de gemeente niet begrijpen. Hij stapt naar de rechter. „Ik ben niemand tot last. Niemand kan zeggen: ‘Dat stoort mij wel dat die vrouw daar ligt’, want je kunt het helemaal niet zien." Frenk hoopt dat zijn vrouw bij hem mag blijven. Naar verwachting doet de rechter binnen een week uitspraak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Limburger eist dat vrouw in tuin begraven blijft
Sluiten