Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 27 aug 2016 / 18:29 uur

Laatste keer zomerdrukte op de Europese snelwegen

De Europese snelwegen staan dit weekend voor de laatste keer vol met files vanwege het vakantieverkeer. Dit meldt de VID. De massa auto’s op de snelwegen zullen er voor het laatst deze zomer rijen dik staan. Op zich is dat goed nieuws, maar voor de mensen die in de file staan, is het afzien. Vooral in Frankrijk, omdat het daar snikheet is. Op meerdere plekken in het land werd door de plaatselijke weerdiensten code oranje afgegeven vanwege temperaturen die opliepen tot 38 graden.

Nederlanders keren weer huiswaarts. Bijna alle schoolvakanties lopen op hun eind. In het midden zijn ze alweer een week naar school geweest. Sommige scholieren hadden echter geluk en werden verrast met het tropenrooster vanwege het warme weer dat afgelopen week eindelijk ons land bereikte.

Het noordelijk gedeelte van ons land moet maandag weer aan de bak, terwijl de zuiderlingen nog een week van hun vrijheid kunnen genieten. De meeste files die nu op de wegen staan, lopen naar het Noorden. In totaal werd er zaterdagmiddag zo’n 500 kilometer file op de Franse wegen geteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Laatste keer zomerdrukte op de Europese snelwegen
Sluiten