Remco Visser
Remco Visser Nieuws 30 aug 2016 / 15:18 uur

Koppel krijgt klimverbod na leugen Mount Everest

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel. Zelfs op grote hoogte, zo ondervond een Indiaas koppel deze week. Het kwam het echtpaar op een bergbeklimverbod te staan.

Het tweetal beweerde dat het in mei het eerste echtpaar uit India werd dat de Mount Everest beklommen had, zo meldt de International Business Times. Bij nader onderzoek bleek echter dat de foto’s van het 30-jarige stel vervalst waren.

Ontmaskering

De twee ontkenden het bedrog aanvankelijk, evenals de sherpa’s die hen begeleidden. Een landgenoot ontmaskerde het koppel echter. De Indiër verklaarde dat de foto’s die als bewijsmateriaal dienden van hem waren en dat ze waren bewerkt.

https://www.facebook.com/10153702780756099

Als straf is het echtpaar nu verboden om de komende tien jaar een berg te beklimmen. Volgens ambtenaren is de maatregel bedoeld om andere klimmers te weerhouden van het doen van valse en oneerlijke claims. Waarom de twee überhaupt logen over het bedwingen van de legendarische berg, is onduidelijk. Mogelijk speelden financiële motieven een rol.

Virtueel

Wie overigens ook eens op een zaterdag aan de bar wil beweren de Everest te hebben beklommen, dat kan tegenwoordig gewoon vanuit je huiskamer. Met de app Everest VR kun je namelijk virtueel op de berg rondwandelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koppel krijgt klimverbod na leugen Mount Everest
Sluiten