Steven Musch
Steven Musch Nieuws 4 aug 2016 / 19:23 uur

Koop een Schots eiland en krijg de tweede gratis

Altijd al je eigen eilandengroep willen hebben? Dat klinkt als een onmogelijke droom, maar is misschien niet eens zo gek gedacht. Makelaar Lows Orkney heeft namelijk een wel heel bijzondere aanbieding: koop een eiland ten noorden van de Schotse kust en krijg de tweede gratis. En dat voor ‘maar’ 300 duizend pond (ruim 350.000 euro).

Orkney eilanden

Koop een Schots eiland en krijg de tweede gratis
Foto: Lows Orkney

De Orkney-eilanden vormen een groep van ongeveer 200 kleine eilanden die voor de kust van Noord-Schotland liggen. De twee eilanden die te koop staan zijn Inner- en Outer Holm en liggen voor de kust van Stromness, een dorp op het vaste land van Orkney.

Inner Holm is zo’n 4,9 hectare groot en herbergt een bungalow met zes bedden. Het eiland kan alleen te voet bereikt worden bij laag tij. Anders dus alleen met de boot. Wie het optrekje aanschaft krijgt ook het eiland Outer Holm van 7,6 hectare erbij. En dat met uitzicht op de Orkney eilanden en de Noordzee.

Koop een Schots eiland en krijg de tweede gratis
Foto: Lows Orkney

Zelfde prijs als huis in Amsterdam

De eilanden, die samen een oppervlakte van ongeveer negen voetbalvelden omspannen, zijn te koop voor 300 duizend pond. Dat is minder dan de helft van de prijs van een gemiddeld huis in Londen en dezelfde prijs als een gemiddeld huis in Amsterdam. Dus wie zoekt naar isolement, om een boek te schrijven, of gewoon even helemaal genoeg heeft van het leven op het vaste land, grijp je kans…

Koop een Schots eiland en krijg de tweede gratis
Foto: Lows Orkney

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Koop een Schots eiland en krijg de tweede gratis
Sluiten