Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Koenders kaart intimidatie ambassade Eritrea aan

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) is ernstig bezorgd over de mogelijke intimidatiepraktijken onder Eritreeërs in ons land door de ambassade van Eritrea. Ook de Kamer heeft zorgen hierover. Koenders sprak dinsdagmiddag in Den Haag met minister Osman Saleh uit het Afrikaanse land.

Eritreeërs in Nederland moeten 2 procent belasting betalen aan de ambassade. Dat is niet verboden zolang het zonder dwang gebeurd. Maar er zijn veel aanwijzingen dat het regime er intimidatiepraktijken op nahoudt. Het dictatoriale land legt zijn burgers in het buitenland al sinds 1994 een heffing op.

„Ik deel de ernstige zorg die daarover bestaat en heb dat vandaag ook duidelijk gemaakt. Intimidatie of bedreigingen zijn voor ons onaanvaardbaar. Het contact van Eritreeërs met hun ambassade moet altijd op vrijwillige basis plaatsvinden", zei Koenders. Bovendien vindt de minister dat de belastingheffing integratie van Eritreeërs in de weg staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Koenders kaart intimidatie ambassade Eritrea aan
Sluiten