Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 10 aug 2016
Leestijd: 3 minuten

KaChing! Koffer meenemen op Europese vlucht: 51 euro

De een rekent geld voor kilo’s, de ander vraagt nog wat extra’s voor de afstand die wordt afgelegd en weer een ander hanteert een hogere prijs per seizoen. De kosten voor het inchecken van een koffer op een Europese vlucht verschillen behoorlijk per vliegtuigmaatschappij en zelfs bij dezelfde maatschappij kunnen de prijzen flink variëren.

Voor je het weet, betaal je meer voor je koffer dan voor je eigen vliegticket. Welkom in het prijzendoolhof voor het inchecken van een koffer.

Vliegticketwebsite Tix.nl zocht uit welke vliegtuigmaatschappij nu eigenlijk wat vraagt voor het meenemen van een koffer van 22 kilo op een Europese vlucht. Resultaat: van gratis tot 51 euro per vlucht. En deze koffers moet je dan wel vooraf online inchecken anders lopen de kosten nog verder op. Ka-ching!

51 euro

Vooral bij Easyjet is het opletten geblazen. Voor een koffer van 22 kilo kan, afhankelijk van de route, 51 euro gevraagd worden. En let wel: dat is per vlucht! Voor een retourtje ben je dan dus een dikke 100 euro kwijt.

Niet alle vluchten zijn zo duur. Op sommige vluchten van Easyjet kost het inchecken van dezelfde koffer 28,90 euro. Er kan hier wel flink bespaard worden op een paar kilo. Zo zijn koffers van 20 kilo alweer goedkoper. De precieze extra kosten voor een koffer worden pas tijdens het boeken duidelijk.

50 euro

Ook Ryanair valt in de categorie: let op! Voor vluchten tot drie uur rekent deze maatschappij een laag tarief. Voor langere vluchten een hoog tarief. Dat hoge tarief kan oplopen tot 50 euro per koffer van 22 kilo. Dezelfde koffer op een kortere vlucht meenemen, kost 35 euro. Al met al ben je voor een retourtje dan toch zo 70 euro kwijt voor die koffer.

48 euro

Wizzair maakt het helemaal ingewikkeld. Deze vliegtuigmaatschappij rekent verschillende tarieven voor het meenemen van een koffer per route en per seizoen. Zo is een koffer in het laagseizoen goedkoper dan in het hoogseizoen. En de ene route duurder dan de ander. Als je geluk hebt, betaal je hier 15 euro voor je koffer van 22 kilo, bij pech (op een lange vlucht in het hoogseizoen) kost je dat 48 euro.

32 euro

Bij Transavia varieert een koffer van 22 kilo tussen de 21 en 32 euro.

29 euro

Vueling kan voor een koffer van 22 kilo tussen de 10 euro en 29 euro vragen.

25 euro

Bij KLM moet sinds oktober 2014 betaald worden voor ingecheckte bagage op een vlucht binnen Europa. Vorig jaar kostte een koffer nog 20 euro. Nu is dat verhoogd naar 25 euro. Flying Blue-members kunnen dit betalen met gespaarde miles.

20 euro

Corendon vraagt 20 euro voor een 22 kilo wegende koffer. Kan je het met minder doen? 15 kilo kost 15 euro. Tip: Plan je vlucht vanuit Duitsland, dan kost deze koffer niks.

15 euro

Brussels Airlines, Eurowings en TUIfly houden het redelijk simpel. Een 22 kilo wegende koffer mee op een Europese vlucht kost hier 15 euro. Geen gedoe met routes of seizoenen. TUIfly biedt ook de mogelijkheid een 15 kilo wegende koffer mee te nemen voor 10 euro.

Gratis

Jawel, het bestaat nog! Op alle Europese vluchten van Air Berlin en Lufthansa mag je gratis en voor niks een koffer tot 22 kilo meenemen. Hoera!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
KaChing! Koffer meenemen op Europese vlucht: 51 euro
Sluiten