Remco Visser
Remco Visser Nieuws 19 aug 2016 / 13:00 uur

Joodse man neergestoken in Straatsburg

Een verwarde man heeft in het Franse Straatsburg vrijdagochtend een joodse man neergestoken. De dader is gearresteerd, schrijft Le Journal de Dimanche.

De messentrekker riep „Allahu Akbar” voor hij toesloeg, meldt de Franse krant. Hij zou in het verleden onder psychiatrische behandeling hebben gestaan en zich al eerder aan soortgelijk geweld hebben bezondigd. Volgens de lokale Dernières Nouvelles d’Alsace belaagde hij al eens eerder joden.

Keppeltje

Het 62-jarige slachtoffer, dat door zijn keppeltje duidelijk als jood herkenbaar was, werd volgens een Straatsburgse rabbijn geraakt in de buikstreek. De man vluchtte vervolgens een café binnen, waar hij door de aanwezigen werd geholpen.

Straatsburg heeft een flinke Joodse gemeenschap.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Joodse man neergestoken in Straatsburg
Sluiten