Metro
Metro Nieuws 27 aug 2016 / 08:55 uur

IS-kinderen executeren Koerdische gevangenen

Terreurorganisatie Islamitische Staat heeft een propaganda-video verspreid waarin te zien is hoe kinderen vijf Koerdische gevangenen executeren.

De gevangenen zitten geknield op de grond en worden van achteren door de kinderen doodgeschoten. De kinderen zouden tussen de tien en dertien oud zijn.

‘Meer geweld’

In de video worden aan de vijf kinderen namen gegeven waaruit hun land van herkomst zou blijken: Abu Adullah al-Britani (de Brit), Abu al-Bara al-Tunisi (de Tunesiër), Abu Ishaq al-Masri (de Egyptenaar), Abu Fu’ad al-Kurdi (de Koerd) en Yusuf al-Uzbaki (de Oezbeek).

De Tunesische jongen spreekt de Koerden toe en dreigt met meer geweld. Hij zegt dat de ‘ware strijd’ tegen de Koerden nog moet beginnen, schrijft de BBC.

IS verspreidde al eerder video’s waarin kinderen gevangenen vermoordden. In een IS-video in februari was een kleine jongen te zien die een auto met drie gevangenen daarin opblies. Het zou gaan om het vierjarige zoontje van een moslimextremiste die in 2012 van Engeland naar Syrië vertrok.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
IS-kinderen executeren Koerdische gevangenen
Sluiten