Metro
Metro Nieuws 5 aug 2016 / 19:35 uur

‘Politie Uganda valt lhbt-bijeenkomst binnen’

De politie in Uganda heeft donderdagavond met geweld een einde gemaakt aan een evenement voor homo’s, lesbiennes en transgenders. Dat stelt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) vrijdag.

In club Venom in de hoofdstad Kampala werd een verkiezing gehouden voor de titels meneer, mevrouw en transgender Uganda Pride. Toen de politie arriveerde gingen de deuren van de club op slot, werden zeker zestien mensen gearresteerd en werden meer dan negentig mensen anderhalf uur lang vastgehouden.

Geweld

Veel bezoekers werden geslagen en vernederd, zegt HRW. Agenten maakten foto’s van de aanwezigen, dreigden deze openbaar te maken en volgens ooggetuigen werden veel bezoekers betast door de agenten. Een persoon sprong uit een raam op de zesde verdieping om aan de politie te ontkomen en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De politie zei te zijn binnengevallen omdat er meldingen waren binnengekomen over een homohuwelijk. Ook was de bijeenkomst niet gemeld, waardoor die illegaal was, aldus de politie. HRW spreekt dit met klem tegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Politie Uganda valt lhbt-bijeenkomst binnen’
Sluiten