Remco Visser
Remco Visser Nieuws 30 aug 2016 / 17:51 uur

Horlogemaker wil spion als verkoper

Voor een exclusief horloge moet je binnenkort misschien aankloppen bij James Bond, Ethan Hunt of Jason Bourne. De Russische horlogefabrikant Raketa zoekt namelijk een spion om klokjes aan de man te brengen.

De horlogebouwer, sinds 1961 een ‘wereldmerk’ dankzij astronaut Joeri Gagarin, heeft op zijn website een vacature geplaatst voor een verkoopfunctie. Eisen: vloeiend Engels spreken, naar Parijs willen verhuizen én ervaring als een spion hebben.

Cool

„Je gelooft dat Raketa het ‘coolste’ Russische merk is. Je bent bereid klein te beginnen en groot te worden met de groei wereldwijd mee. Je hebt een commerciële en ondernemende instelling. Je hebt er geen moeite mee voor Russen te werken en regelmatig te rapporteren aan de Russische veiligheidsdienst op de ambassade”, staat in de ronkende oproep te solliciteren.

Welhaast ten overvloede is aan de wervingsactie nog toegevoegd: „Je accepteert dat de Krim net zo Russisch is als Normandië Frans.” De kandidaten met het meest geschikte profiel worden begin september uitgenodigd voor een gesprek.

https://www.youtube.com/watch?v=IeFRGXnXwZ4

Exclusief

Dat de horloges behoorlijk exclusief zijn, blijkt overigens wel uit de clientèle van het merk. Zo hangt er onder meer bij Vladimir Poetin en Michail Gorbatsjov een Raketahorloge om de pols. Toch blijft de prijs redelijk bescheiden, in vergelijking met andere exclusieve merken. Een Raketa kost je een slordige 1000 euro. Voor de gemiddelde Rolex ben je meestal het tienvoudige kwijt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Horlogemaker wil spion als verkoper
Sluiten