Remco Visser
Remco Visser Nieuws 6 aug 2016 / 16:20 uur

Hond overleeft val van 45 meter

Een 75-jarige vrouw heeft haar hond Jule zo’n 45 meter omlaag zien storten tijdens een wandeling in het zuidoosten van Duitsland. Tegen alle verwachtingen in overleefde het dier de val. Reddingswerkers takelden de hond met een katrol uit de kloof waarin ze terecht was gekomen, liet de brandweer zaterdag weten.

Het vierjarige dier was niet aangelijnd. Terwijl het baasje en haar familie genoten van het uitzicht over de Bastei, een bekende rotsformatie in het gebied Saksisch Zwitserland, sprong de hond over de reling en viel in het ravijn. Na een vrije val van 25 meter werd de val van het beestje wel gebroken door bomen.

Redding

De reddingsoperatie duurde alles bij elkaar zo’n tweeënhalf uur. Jule is naar een dierenarts gebracht en heeft daar ook de nacht doorgebracht. Over de verwondingen van het dier wilde de praktijk niets kwijt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hond overleeft val van 45 meter
Sluiten