Remco Visser
Remco Visser Nieuws 7 aug 2016 / 10:25 uur

Handtas legt achtbaan lam

Bezoekers van het Disneypark California Adventures hebben dankzij een onoplettende dame behoorlijk in de penarie gezeten. Door een gevallen handtas lag één van de achtbanen bijna een uur stil, zo meldt de Orange County Register.

Doordat de handtas op het traject terechtkwam, schakelde het automatische veiligheidssysteem van de California Screamin’-rollercoaster in. Hierdoor werd de volledige baan stilgelegd, waaronder een van de wagentjes met 15 personen. Deze bleef op ongeveer 10 meter hoogte hangen.

De brandweer moest eraan te pas komen om de inzittenden na 45 minuten uit hun benarde positie te bevrijden. Er vielen geen gewonden bij het incident.

Selfies

Het is overigens al de derde keer dat de achtbaan dit jaar stilgelegd. In mei werd de achtbaan tweemaal stilgelegd omdat er een inzittende een selfiestick gebruikte aan boord. Ondertussen zijn de stokken verboden in het pretpark.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Handtas legt achtbaan lam
Sluiten