Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Nieuws 2 aug 2016 / 17:14 uur

Halfnaakt portret Hilary Clinton ‘opgedoekt’

De Australische graffitikunstenaar Lushsux veroorzaakte ophef in Melbourne toen hij een portret maakte van Hillary Clinton in een weinig verhullend badpak met het bijschrift „domme, sexy Hillary”. Het kunstwerk werd met toestemming gezet op de zijmuur van een winkel die rolstoelen verkoopt.

Nadat de tekening af was, dreigde de gemeente met boetes en een rechtszaak. Het portret zou namelijk ‘aanstootgevend’ zijn. Toen hij zijn creatie op zijn Instagramaccount plaatste, zou zijn account offline zijn gehaald. Tegen Daily Mail zegt Lushsux dat dit vast geen toeval is.

„Ik wil niet klinken als iemand die in complottheorieën gelooft, maar het is wel heel opmerkelijk dat mijn account wordt verwijderd, kort nadat ik juist deze afbeelding had geplaatst.”

Opgedoekt

Om de gemeenteraad tegemoet te komen, besloot de graffitikunstenaar zijn werk ‘op te doeken’. Letterlijk. Hij ging met een bus zwarte graffiti aan de slag en spoot een nikab over het halfnaakte portret heen.

Inmiddels is de gehele tekening van de muur verwijderd. Om te voorkomen dat zijn andere tekeningen verwijderd zouden worden, maakte Lushsux een paar aanpassingen. Zo is het geslachtsdeel van zijn Donald Trump-tekening bedekt met het gezicht van Hillary Clinton en zijn de borsten van Trumps vrouw Melania bedekt met het gezicht van haar echtgenoot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Halfnaakt portret Hilary Clinton ‘opgedoekt’
Sluiten