Metro
Metro Nieuws 2 aug 2016 / 20:01 uur

Grondpersoneel KLM gaat staken

Actievoerende grondmedewerkers van KLM handelen woensdagavond anderhalf uur lang geen passagiersvliegtuigen af. Van 19.30 uur tot 21.00 uur wordt er geen bagage ingeladen of uitgeladen. Ook worden er geen vliegtuigen naar de startbaan geduwd, kondigde vakbond FNV dinsdag aan.

De werkonderbreking treft volgens FNV-bestuurder Zakaria Boufangacha waarschijnlijk tientallen vluchten, die hierdoor vertraging kunnen ondervinden. Maar of de actie doorgaat is nog niet helemaal zeker. Volgens Boufangacha heeft KLM hierover een kort geding aangespannen dat woensdagmiddag dient.

Arbeidsvoorwaarden

De vakbond schat dat het merendeel van de medewerkers op de betrokken afdelingen meedoet. FNV ligt al een tijdje overhoop met KLM over de arbeidsvoorwaarden voor het grondpersoneel. Bij de incheckbalies, waar afgelopen dagen ook acties werden georganiseerd, wordt woensdagavond wel gewoon doorgewerkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Grondpersoneel KLM gaat staken
Sluiten