Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 18 aug 2016 / 09:50 uur

Graf van tiener voor de zesde keer vernield

Opnieuw is er een puinhoop gemaakt van het graf van de op jonge leeftijd overleden Michael van Luik. Het is al de zesde keer dit jaar dat het graf op een begraafplaats in Mierlo is getroffen door een vandaal.

Het is inmiddels elf jaar geleden dat Michael om het leven kwam door een scooterongeluk. Sinds een aantal maanden is het graf echter doelwit van vernielingen. „Er wordt op het graf gelopen en geplast, spullen worden verplaatst en kaarsen omgegooid waardoor het kaarsvet over het graf loopt”, vertelt schoonzus Eveline van Luik-Mangé tegen Metro.

De acties leiden tot veel onbegrip van de familie: „Het ongeluk was al erg genoeg. Je zoon verliezen in de beginfase van zijn leven, dat kun je je niet voorstellen. Dat er nu zo wordt omgegaan, daar kun je gewoon niet bij. Dit is verspilde energie voor iedereen.”

https://www.facebook.com/eveline.mange/posts/1034975633289050

Persoonlijk?

Het graf van Michael is het enige graf op de begraafplaats dat wordt geschonden en dat doet de vraag rijzen waarom hij het slachtoffer is. „Het lijkt persoonlijk te zijn, want wie doet er nou zoveel moeite om één graf te schenden. Het graf ligt overduidelijk op eigen terrein en bevindt zich op een afgesloten ruimte met muurwerk eromheen en een hekwerk dat ’s nachts dichtgaat”, aldus Eveline.

Het is inmiddels meer dan tien jaar geleden dat Michael is overleden en het lijkt dus niet aannemelijk dat de vernielingen iets te maken hebben met hem, stelt Eveline. „Er was nooit ruzie en in het dorp wordt aangegeven dat het een vlotte en lieve jongen was.”

Aangiftes

De familie heeft diverse malen aangifte gedaan, maar het blijft onbekend wie de dader is. „We kunnen niemand aanwijzen. Er wordt echter gespeculeerd dat het om hangjeugd gaat.”

Eveline vertelt dat de politie het erg serieus neemt en veel begrip toont. Hoewel er extra toezicht is, kunnen er weinig extra maatregelen worden getroffen. „Een camera klinkt logisch, maar op een kerkhof is dat niet gebruikelijk. Je kijkt dan uit op andere graven en het is duur.”

Reageer op artikel:
Graf van tiener voor de zesde keer vernield
Sluiten