Steven Musch
Steven Musch Nieuws 23 aug 2016 / 07:55 uur

Gevangene wordt mogelijk burgemeester in Pakistan

Waseem Akhtar, een voormalig parlementslid die al meer dan een maand in de gevangenis zit, maakt zich op om de nieuwe burgemeester van Karachi te worden, de grootste stad van Pakistan. Dat schrijft de Britse krant The Guardian.

De kans is klein dat Akhtar binnenkort vrijkomt, omdat hij wordt beschuldigd van het uitlokken van rellen in Karachi in 2007 en het aanbieden van medische hulpverlening aan terroristen. Toch heeft de Muttahida Qaumi Beweging (MQM), een politieke partij die al jaren de politiek in Karachi domineert, Akhtar naar voren geschoven als kandidaat om burgemeester te worden bij de verkiezingen in december.

Bureau nodig in cel

Nasreen Jalil, een senator van de MQM partij, zei dat Akhtar de problemen in de stad, waar zo’n 20 miljoen mensen wonen, gaat aanpakken vanuit de gevangenis. Ze voegde eraan toe dat ze de overheid gaat vragen of Akhtar een bureau kan krijgen in zijn cel, zodat hij zijn werk kan doen.

De Muttahida Qaumi Beweging is al jaren verwikkeld in een strijd met de Pakistaanse autoriteiten. De leider van de partij, Altaf Hussian, leeft in ballingschap in Londen. Vorig jaar won de MQM partij met een grote meerderheid de lokale verkiezingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gevangene wordt mogelijk burgemeester in Pakistan
Sluiten