Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 26 aug 2016 / 07:10 uur

Gescheiden koppel huilt bij ieder afscheid

Het is natuurlijk prachtig wanneer je elkaar op een dag ‘eeuwige trouw’ belooft en dat je daar vervolgens jaren van mag genieten. Soms komt er echter op pijnlijke wijze een einde aan het samenzijn van geliefden. Zo werden de Canadese Wolf en Anita Gottschalk van elkaar gescheiden, omdat ze niet samen terecht konden in een verpleeghuis.

De kleindochter van het stel zette woensdag een foto op Facebook waarop te zien is dat de twee ouderen het heel zwaar hebben met het feit dat ze gescheiden van elkaar verder moeten. Na 62 jaar huwelijk werden de twee noodgedwongen uit elkaar gehaald. Wolf en Anita zien elkaar nog regelmatig, maar weten het bij geen enkel afscheid droog te houden.

Friends please read! This is The saddest photo I have ever taken. This is my Omi and my Opi. As you can see they are…

Gepostet von Ashley Kaila B am Dienstag, 23. August 2016

In tranen bij afscheid

Wolf is dement en onlangs werd bij hem kanker geconstateerd. Hij heeft daarom verpleging nodig. Voor Anita is in het verpleeghuis echter geen plek: „Dit is de meest trieste foto die ik ooit heb gemaakt”, schrijft kleindochter Ashley Bartyik. Ze legt uit dat haar opa en oma nu al acht maanden van elkaar gescheiden zijn, en dat dit tafereel zich bij elk afscheid weer voordoet.

Ashley wil dat haar grootouders de laatste fase samen ook daadwerkelijk samen kunnen zijn. Het zorgcentrum verklaarde in Canadese media te werken aan een oplossing: „Dit is voor ons ook vreselijk om te zien”, verklaarde een woordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gescheiden koppel huilt bij ieder afscheid
Sluiten