Remco Visser
Remco Visser Nieuws 21 aug 2016 / 08:25 uur

Filipijnse president dreigt met vertrek uit VN

De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft gedreigd de Verenigde Naties te verlaten. Die hadden opgeroepen een einde te maken aan de golf van dodelijk geweld tegen vermeende drugscriminelen in het Zuidoost-Aziatische land.

Dat was tegen de zin van de president. Duterte liet zondag weten de VN misschien te willen verlaten om samen met China en Afrikaanse landen een nieuwe organisatie te vormen.

Mensenrechtenexperts van de VN willen dat Duterte de buitengerechtelijke executies en moorden stopt. Sinds zijn verkiezingsoverwinning in mei zijn ongeveer 900 mensen vermoord.

Drugsoorlog

,,Ik zal de wereld bewijzen dat jullie erg domme experts zijn”, aldus Duterte. Hij drong erop aan niet alleen de doden te tellen als gevolg van de drugsoorlog, maar ook de onschuldige levens die verloren gaan door drugs.

Duterte liet ook nog weten dat als de Verenigde Naties iets slechts over hem kunnen zeggen, hij wel tien slechte dingen over de VN kan bedenken.

Moord

Duterte riep tijdens zijn verkiezingscampagne op tot het vermoorden van drugshandelaren en -gebruikers. Vrijdag ontkende hij echter dat de regering verantwoordelijk is voor het geweld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Filipijnse president dreigt met vertrek uit VN
Sluiten