Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 12 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Extra controles Schiphol blijven, militairen helpen

Naast marechaussee zijn er vanaf vrijdagavond ook militairen te zien rond Schiphol.

De extra veiligheidsmaatregelen, die sinds twee weken rond Schiphol gelden, blijven langer van kracht. Militairen gaan de marechaussee helpen met deze extra controles.

Auto’s

Sinds twee weken zijn de veiligheidsmaatregelen rond Schiphol aangescherpt. Er loopt meer marechaussee rond en steekproefsgewijs worden auto’s gecontroleerd die richting de luchthaven gaan. De extra beveiliging is ingesteld nadat een signaal binnenkwam ,,dat betrekking heeft op de luchthaven”.

,,We kunnen nog steeds niet ingaan op de aard van de informatie die wij hebben. Dit doen we om onze bronnen te beschermen en om onze informatiepositie veilig te stellen’’, zegt locoburgemeester van Haarlemmermeer Adam Elzakalai.

Hulp militairen

De militairen worden nu ingezet, zodat de marechaussee zich ook op andere taken kan blijven richten.

,,Deze steun zorgt ervoor dat de extra veiligheidsmaatregelen op Schiphol zo min mogelijk ten koste gaan van andere taken van de marechaussee’’, verduidelijkt de marechaussee. Het gaat bijvoorbeeld om de extra grenscontroles die worden uitgevoerd vanwege de vluchtelingenstroom en de extra beveiliging vanwege de huidige dreiging op andere locaties in Nederland, zoals bij het parlement en Joodse instellingen.

De hulp van militairen op en rond Schiphol is tijdelijk, laat de marechaussee weten. ,,De steun wordt beëindigd zodra de extra maatregelen op Schiphol niet meer nodig zijn, of zodra het Hoog Risico Beveiligingseskadron van de marechaussee op de geplande sterkte is en de marechaussee de maatregelen zelf kan uitvoeren.’’

Files

De extra controles van auto’s in combinatie met de zomervakantiedrukte zorgde al een aantal keer voor lange files op de snelweg. Reizigers naar Schiphol worden daarom geadviseerd op tijd te vertrekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Extra controles Schiphol blijven, militairen helpen
Sluiten