Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 20 aug 2016 / 16:43 uur

Chris ontdekt per toeval hét middel tegen muggen

Vandaag 20 augustus vieren we Wereld Muggen Dag. Als het aan ons ligt verdienen deze kleine beestjes eigenlijk helemaal geen feestdag, aangezien ze ons alleen maar tot last zijn. Gelukkig heeft de 20-jarige Chris van der Velde uit Bleiswijk dé oplossing tegen die vervelende muggen en zo wordt Wereld Muggen Dag toch nog een beetje leuk.

Vleesetende planten

Sinds een aantal dagen loopt het storm bij het familiebedrijf Van der Velde Waterplanten. Per toeval ontdekte de 20-jarige Chris een vleesetende plant die muggen op afstand houdt en sindsdien staan de mensen in de rij.

Chris was dit jaar samen met zijn vader Simon op een beurs, waar hij gefascineerd raakte door vleesetende planten. Eerder hadden vader en zoon al een aquarium ontwikkeld met visjes en waterplanten erin. Na een bezoekje aan de beurs besloot Chris om een aquarium te plaatsen met vleesetende planten. De plant is een moerasplant en moet vochtig blijven. „Ik vond de planten er leuk uit zien, maar de volgende dag bleek dat de plant ook nog een unieke werking had.” Chris en zijn vader wisten dat ze hier iets mee moesten doen en zo ontwikkelde ze het speciale ‘plantenaquarium’, waardoor muggen op afstand worden gehouden.

https://www.facebook.com/chrisvandervelde01041996/posts/1277919665573440:0

Al zes maanden geen last van muggen

Chris, die altijd een gewillig slachtoffer is van muggenbeten, ontdekte dat de planten die normaal hun ‘mondjes’ open hebben hun blaadjes hadden gesloten. De muggen waren de bak ingevlogen en uiteindelijk opgegeten door de planten. „Ik ben allergisch voor muggen maar heb nu dankzij de vleesetende plant al zes maanden geen last van muggenbeten,” vertelt Chris aan Metro. En niet alleen muggen worden opgegeten, de plant werkt ook tegen fruitvliegjes.

https://www.facebook.com/chrisvandervelde01041996/posts/1278787828819957

De twintiger wilde zijn idee graag delen met de rest van de wereld en samen met zijn vader is hij meer van deze vleesetende planten gaan kweken. Sinds een week leveren ze de plantenbakken nu ook aan consumenten. En voor 29,95 ben je van die lastige muggenbeten af. „Je zet de plantenbak neer in de buurt van licht en vervolgens hebben ze maar 1 keer per maand water nodig, wel zo handig want iedereen kan deze plant verzorgen,” zegt een enthousiaste Chris.

De jongen heeft samen met zijn vader grootse plannen en ze hopen dat hun plant binnen een aantal jaar ook te koop is in de grote tuincentra.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Chris ontdekt per toeval hét middel tegen muggen
Sluiten