Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 16 aug 2016 / 10:40 uur

Chinees reist per riskja naar Rio voor de Spelen

Om de Olympische Spelen van dichtbij te kunnen volgen, kun je natuurlijk een duur vliegticket kopen naar Rio de Janeiro. Een 60-jarige Chinees deed het heel anders. Hij was vier jaar onderweg met zijn riksja – een fietstaxi – naar Brazilië. En het is hem gelukt: Chen Guanming is gearriveerd bij de Spelen.

Volgens Chen’s Facebookpagina, waarop zijn avonturen gevolgd kunnen worden, reisde de man al 170.000 kilometer door 24 landen. Het is namelijk niet de eerste keer dat Chen afreist naar de stad waar de Spelen gehouden worden. Zijn passie werd aangewakkerd door de Spelen van 2008 in Beijing, waarvoor hij een riksja kocht en naar de hoofdstad vertrok.

Daarna had hij de Olympische koorts te pakken en begon aan zijn tocht naar Londen. Meteen daarna zette hij koers naar Brazilië.

Oversteek

Natuurlijk werd de oversteek van Europa naar Amerika lastig en dus legde Chen ook een stukje per vliegtuig af. In Canada stapte hij weer op en fietste hij via de Verenigde Staten en Mexico naar Zuid-Amerika.

Chen kon onderweg rekenen op de hulp van fans die hem eten en een slaapplek aanboden. Eerder deze maand arriveerde Chen dan echt in Rio.

Overigens zet de Chinees zijn riksja nog niet aan de kant. Hij vertrekt na de Spelen richting Japan, voor de Olympische Spelen in 2020.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Chinees reist per riskja naar Rio voor de Spelen
Sluiten