Remco Visser
Remco Visser Nieuws 6 aug 2016 / 16:40 uur

Canal Pride evenaart bezoekersrecord

De 21e editie van de Canal Parade heeft zaterdagmiddag enkele honderdduizenden toeschouwers naar Amsterdam gelokt. Volgens de gemeente Amsterdam was het dit jaar net zo druk als vorig jaar, toen sprake was van een recordtoeloop op de botenparade.

Route

Een exact cijfer valt volgens een woordvoerder van de gemeente echter niet te geven. Vooral het autovrij maken van de Prinsengracht en het verleggen van de route maakte het voor het publiek mogelijk een beter zicht te krijgen op de armada van tachtig deelnemende boten.

De zorgen over de veiligheid bleken niet van invloed op de belangstelling. ,,Amsterdammers laten zich niet terroriseren”, sprak burgemeester Eberhard van der Laan na afloop. Hij voerde de tachtig schepen aan op de boot van de gemeente en werd dansend op de voorplecht gesignaleerd. De politie meldde dat het evenement zonder noemenswaardige incidenten was verlopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Canal Pride evenaart bezoekersrecord
Sluiten