Remco Visser
Remco Visser Nieuws 16 aug 2016 / 19:45 uur

Canada vervolgt jager na spietsen beer

Een Amerikaanse jager wordt in Canada mogelijk vervolgd nadat hij met een speer een beer doodde. De bizarre jachtmethode is volgens het provinciebestuur van Alberta „onacceptabel” en „achterhaald”.

„We verbieden de jacht met speren dit najaar”, liet het ministerie van Milieu van Alberta weten. „In de tussentijd hebben we visserij- en jachtopzieners opgedragen te onderzoeken of de bestaande wet vervolging voor dit incident toelaat.”

Kritiek

De 26-jarige Amerikaan Josh Bowmar zette in juni een filmpje op internet waarop te zien is hoe hij een beer vangt in een val en het dier vervolgens een speer door het hart jaagt. De beer rent nog enkele tientallen meters voor hij ineenzijgt. De camera is aan de speer bevestigd. De video ontketende online een storm van verontwaardiging. De schokkende beelden kun je hieronder bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=X1bYUDz-WG0

Bowmar is zich overigens van geen kwaad bewust. „Niemand geeft meer om deze dieren dan wij jagers”, stelde hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Canada vervolgt jager na spietsen beer
Sluiten