Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 19 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Buien, onweer en windstoten, herfst op komst!

Slecht nieuws voor Lowlands-gangers en mensen die dit weekend buitenplannen hebben. Er is herfstachtig weer op komst. Buien, onweer en harde windstoten, zijn volgens Weeronline.nl onderweg.

Windstoten 75 km per uur

Vooral zondag is het petweer. Het zal flink waaien en de hele dag is de kans op regen groot. Er is kans op onweer en aan de kust kunnen tijdens buien zware windstoten voorkomen van meer dan 75 km per uur. „Het wordt dan een graad of 19, maar in combinatie met de stevige wind en de regen is het voor het gevoel veel frisser”, meldt het weerbureau.

Ook in de dagen naar zondag toe zal het weer niet zomers zijn, vrezen de meteorologen. Vrijdag begint het al met slechter weer. Het wordt nog wel warm, 25 graden of meer, maar na een vrij zonnige ochtend neemt de bewolking toe en in de loop van de middag stijgt de kans op een bui.

Zaterdag is er een mix van wolkenvelden en zon. Daarbij is vooral aan het einde van de dag kans op buien. Er staat dan al meer wind dan een dag eerder. Aan zee kan het dan al hard waaien. Tijdens de buien is er ook kans op windstoten.

Hitte?

Na dit weekend zal de regenjas er zeker maandag nog bijgepakt moeten worden. Maar vanaf dinsdag herstelt de zomer, denkt Weeronline.nl. Tropische hitte trekt zelfs Duitsland in. En dat betekent dat vooral het zuidoosten kans maakt om wat van die hitte mee te krijgen, maar dit duurt nog even en dat maakt de onzekerheid groot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Buien, onweer en windstoten, herfst op komst!
Sluiten