Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 12 aug 2016 / 17:20 uur

Broers vangen zeldzame vis in Heerhugowaard

De twee broers Benji en Gino gingen dit weekend gezellig vissen met een vriend toen ze tot grote vreugde een wel heel bijzondere vangst deden: ze sloegen een joekel van een goudgele meerval aan de haak. Dit meldt RTV Noord-Holland.

Het trio ging aanvankelijk op zoek naar karpers en hadden dan ook spullen bij zich om karpers te vangen. „Stevig, maar wel met een dobbertje”, zegt Benji tegen de zender. Het was een rustig visdagje, tot Gino beet had. „Ik begreep meteen dat er wat aan de hand was. Hij had echt hulp nodig”, vervolgt Benji.

Commotie

De aan de haak geslagen vis zorgde voor behoorlijk wat commotie. „Die hengel stond helemaal krom. Mijn broer liep mee met de vis, er was geen houden meer aan. We hadden meteen door dat dit geen karper, basem of snoek was, maar iets anders. Iets bizars.”

Het bleek inderdaad om een grotere vis te gaan, namelijk een goudgele meerval: een zeldzame vis in Nederland, helemaal een gele. Hoe het beest in een sloot in Heerhugowaard beland is, is de vissers een raadsel. „Misschien dat vogels de eitjes hebben meegenomen en weer anders hebben achtergelaten.”

Foto

De drie gingen – natuurlijk – met de vis op de foto, wogen hem en lieten het beest daarna weer los in het water. Waar ze de goudgele meerval hebben gevangen willen ze niet verklappen: „Dan staan er morgen vijftig man op de kant te jagen op die vis.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Broers vangen zeldzame vis in Heerhugowaard
Sluiten